επιχειρηματικο σχεδιο Secrets
επιχειρηματικο σχεδιο Secrets
Blog Article
ΣυνοψίζονταςΠριν επενδύσεις κόπο, χρόνο (το πολυτιμότερο σου αγαθό αν το καλοσκεφτείς) και χρήμα σε μια επιχειρηματική ιδέα, φρόντισε να κάνεις σωστή έρευνα.
Η κατάσταση ταμειακών ροών μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε το πόσο ρευστό χρήμα έχετε, πότε έχετε πλεόνασμα ή έλλειμμα και ανάλογα να προβείτε σε κινήσεις έκτακτης ανάγκης αν αυτό χρειαστεί.
Οι κατεξοχήν δεξιότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος και αφορούν τόσο στη διαχείριση μιας επιχείρησης, όσο και στα προσωπικά χαρακτηριστικά και τις κοινωνικές δεξιότητες είναι οι ακόλουθες:
Για παράδειγμα, ένας φοιτητής έχει διαφορετικά χόμπι, καταναλωτικές συνήθειες και αγοραστική δύναμη από έναν πενηντάρη που εργάζεται σε μια εταιρεία.
Ένα επιτυχημένο Πλάνο Διοίκησης, πρέπει να ευθυγραμμίζει τις υποδομές της εταιρίας, τους ανθρώπους της και τα προϊόντα της με τους στρατηγικούς της στόχους.
Κάποια από τα παραπάνω στοιχεία είναι αντικειμενικά, ενώ άλλα από αυτά χρειάζονται περισσότερη σκέψη, ειδικά όταν πρόκειται για το επιχειρηματικό όραμα, την αποστολή και τις αξίες.
Εκτιμήστε με ακρίβεια και χωρίς συναισθηματισμούς την σημερινή κατάσταση-θέση της εταιρείας: Εκτιμήσετε με πλήρη σύνεση την κατάσταση, θέστε νέους στόχους, βάλετε νέες προτεραιότητες, προσπαθήστε σε νέες αγορές, επικεντρωθείτε σε more info αυτά που κάνετε καλυτέρα & εξασφαλίσετε την μελλοντική βιωσιμότητα & προοπτική σας.
Να είναι σε θέση να καθοδηγεί, να παρακινεί και να ενδυναμώνει την ομάδα του προς τον επιχειρηματικό στόχο, να δημιουργεί «συνέργειες».
Η επιχείρησή σου πιθανότατα αντιμετωπίζει πολλές αλλαγές, που έχουν να κάνουν με το οικονομικό κλίμα, την ψηφιακή εποχή, τους μεγάλους ανταγωνιστές, τους απαιτητικούς πελάτες.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – Επιχορηγήσεις Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων
Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υποβολής και την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αίτησής σας.
Καταγγελίες για συγχρηματοδοτούμενα έργα Περιοχή μελών
για μόνιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη έχει να κάνει με την ικανότητα της επιχείρησής σου να αναγνωρίζει σε ποια πεδία πρέπει να βρίσκεται, τους τρόπους να κερδίζει και πώς να διατηρεί και να επεκτείνει το επιχειρηματικό της μοντέλο.
Οικονομολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων-Επιχειρηματικότητα